Grauwe ganzen op de Oelemars    

 

Welkom op de website van de vogelwerkgroep Losser.

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 25-06-2024 B

 

Grote Gele Kwikstaart

Middelste Bonte Specht

 
 

- Het jaarverslag 2023 van VWG Losser is klaar en staat online Klik hier voor het PDF bestand.

- De data van de nestkastcontroles 2024 zijn bekend. Zie Nestkastcontroles in de linkerkolom Nieuw

 

 

 

 

Op 31 januari 2017 overleed Bert Pot, lid van IVN Losser en de Vogelwerkgroep Losser. Bert was een verwoed natuurfilmer en heeft o.a. uren met zijn filmcamera doorgebracht in de vogelkijkhut op de Oelemars. Maar ook de andere natuurgebieden in Twente hadden zijn aandacht. Op zijn sterfbed gaf hij aan dat zijn grootste wens was, dat zijn laatste film over het Haaksbergerveen afgemonteerd zou worden. Vanwege het feit dat Bert een oudere filmcamera had gebruikt bleek dit nog een hele klus te zijn, die uit eindelijk in 2020 gerealiseerd is. Klik op de onderstaande links voor de verschillende films van Bert Pot.

- Haaksbergerveen

- Beekvogels

- Witteveen

- Overleven

 

 

Staatsbosbeheer werkt samen met LTO, de gemeenten en de provincie aan natuurherstel en inrichting van de natuurgebieden Punthuizen, Beuninger Achterveld en Stroothuizen. Het is de bedoeling dat deze plannen in 2021 gerealiseerd zijn.

Klik hier voor een korte video waarin de plannen worden uitgelegd.

 

 

Samen met een filmploeg van Vroege Vogels zijn Ben Hulsebos en Rudi Lanjouw op zoek gegaan naar de Middelste Bonte Spechten op het landgoed Egheria. Dit item is op 28 maart 2017 in Vroege Vogels uitgezonden op NPO 2 (VARA).

Klik hier voor de weergave van dit item (110 Mb)

 

 

Samen met een filmploeg van Vroege Vogels is Sander Wansing naar de kraanvogels in de Diepholzer Moorniederung geweest. Dit item is op 25 oktober 2016 in Vroege Vogels uitgezonden op NPO 2 (VARA).

Klik hier voor de weergave van dit item (228 Mb)